Harmonogram badań sanepidowskich dla klas gastronomiczno-hotelarskich

Przez trzy kolejne dni każdorazowo dostarczacie do celów sanitarno-epidemiologicznych próbki kału (TRANSPORT – DO DWÓCH GODZIN – MOZE ODBYWAC SIE W TEMPERTURZE POKOJOWEJ, jeśli czas się ma wydłużyć, próbkę nalezy przechowywać w lodówce).
ZASADY PRZYGOTOWANIA PRÓBEK:
Grudki kału – wielkości orzecha laskowego – należy pobrać do jałowego pojemnika za pomocą specjalnej łopatki (zestawy najlepiej kupić w aptece).
Kał przed pobraniem należy oddać do czystego pojemnika –
nie wolno pobierać próbek bezpośrednio z urządzeń sanitarnych!!!
Próbkę należy podpisać: imieniem, nazwiskiem i PESELEM z datą i godziną pobrania
PRÓBKA POWINNA BYC DOSTARCZONA DO BADANIA PRZED UPŁYWEM 24 GODZIN OD POBRANIA.

Przyjmowanie próbek od 8.00 do 11.00 od poniedziałku do czwartku:

Proszę o przestrzeganie poniższego harmonogramu – tylko w tych terminach macie darmowe badania!
Klasa I Bp – kucharz – 7,8,9 sierpnia
Klasa I Ap – kucharz – 14,16,17 sierpnia
Klasa I Ep – technik żywienia i usług gastronomicznych – 21, 22, 23 sierpnia
Klasa I Hp – technik hotelarstwa – 28,29,30 sierpnia

Po wyniki przychodzicie do sekretariatu szkoły i z trzymanym wcześniej skierowaniem o przydatności do zawodu (najlepiej na cały okres nauki) oraz z pobraną w szkole książeczką sanepidowską udajecie się DOPIERO do lekarza medycyny pracy.