Warsztaty szkolne Zespołu Szkół Ekonomicznych
im. Jana Pawła II w Głogowie
w centrum miasta przy ulicy Jedności Robotniczej 38

• obiady domowe z obsługą kelnerską
• wypiek i sprzedaż ciast
• wyrób i sprzedaż wyr. garmaż.

Kontakt – od poniedziałku do piątku:
76834-21-63
(fax) kom. 663-826-836
info – p. kierownik Małgorzata Długosz
zsewarsztaty@interia.pl

Szacunkowo – na 100 osób → 15 blach

organizujemy imprezy okolicznościowe

                                                 Aktualna oferta 2022/2023:

Obiady oraz wyroby garmażeryjne

Ciasta
– na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

Domowe obiady dwudaniowe
z obsługą kelnerską
220 zł 

– samo II danie  (z surówką z kompotem) – 20 zł
– zupa (podawana w wazie!) – 6 zł
– danie promocyjne bezmięsne (np. pierogi , krokiety  itp. z kompotem) – 12 zł 

– danie promocyjne mięsne (np. pierogi z mięsem, z kompotem ) – 14 zł

na miejscu – od 13.00 do 15.15


Wyroby garmażeryjne
na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

  1. Pierogi ukraińskie (10szt.)– 10 zł
  2. Pierogi z kapustą i pieczar.(10 szt.)– 12 zł
  3. Gołąbki (1 szt.)– 5 zł
  4. Krokiety z mięsem
    (1 szt.) – 5 zł
  5. Kopytka (400 g)– 5 zł
  6. Krokiety z kapustą i pieczar. (1szt.)- 5 zł
  7. Pierogi z mięsem (10 szt.) – 12 zł
  8. Naleśniki z serem (1 szt.) – 5 zł   

CIASTA RÓŻNE – KREMOWE
– cena za jedną blachę –
120 zł

  1. ANANASOWIEC ( spód biszkoptowy krem na bazie soku z ananasa, beza kokosowa)
  2. WIŚNIOWIEC (spód biszkoptowy kakaowy, krem budyniowy, frużelina wiśniowa, bita śmietana)
  3. BRZOSKWINIOWIEC ( spód biszkoptowy kakaowy, krem budyniowy, brzoskwinie, bita śmietana)
  4. SNICKERS ( spód z ciasta miodowego, karmel, bita śmietana, orzeszki arachidowe)
  5. MALINOWA CHMURKA ( spód z ciasta kruchego, maliny, galaretka. Masa na bazie serka mascarpone z bitą śmietaną, beza)
  6. SŁONECZNIKOWIEC (biszkopt czekoladowy, przełożony kremem karmelowym z prażonym słonecznikiem)
  7. W-Z ( biszkopt kakaowy przełożony dżemem, bitą śmietaną z polewą czekoladową)
  8. MALINOWA KSIĘŻNICZKA ( biszkopt kakaowy, bita śmietana, galaretka, biszkopty)
  9. Biszkopt makowy (przełożony kremem budyniowym o smaku kokosowy)————————————————————————
     SERNIKI – RÓŻNE RODZAJE 
    blacha – 120 zł
  10. SERNIK WIEDEŃSKI (spód biszkopt, masa serowa)
  11. SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Z KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ
  12. SERNIK W KAKAOWYM CIEŚCIE KRUCHYM
  13. SZACHOWNICA SERNIKOWA
  14. MAKO-SERNIK
  15. SERNIK Z ROSĄ
  16. ORZECHOWIEC (spód z ciasta miodowego, masa budyniowa, góra z ciasta miodowego, pieczona z orzechami włoskimi z miodem)

 MAKOWCE
– cena za jedną blachę –
120 zł

  1. MAKOWIEC NA CIEŚCIE KRUCHYM
  2. MAKOWIEC W CIEŚCIE PIASKOWYM

JABŁECZNIKI
cena  za jedną blachę –
90 zł

  1. JABŁECZNIK PÓŁKRUCHY
  2. JABŁECZNIK KRUCHY Z PIANĄ
  3. JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE Z BITĄ SMIETANĄ I CZEKOLADĄ

    CIASTA DROŻDŻOWE/BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWE/KRUCHE

PLACEK DROŻDŻOWY Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – 60ZŁ

PLACEK BISZKOPTOWO- TŁUSZCZOWY Z BRZOSKWINIĄ I KRUSZONKĄ – 60 ZŁ

Głównym zadaniem Warsztatów jest szkolenie praktyczne uczniów w zawodzie kucharz oraz technik żywienia 
i usług gastronomicznych i technik hotelarstwa.
Tworzą je pracownie specjalistyczne, w których kształcą się ww. uczniowie pod katem wysoko wykwalifikowanej kadry pedagogicznej.

Dwa razy do roku, w okresie barbórkowo-mikołajkowym i w okresie świąt wielkanocnych, organizowane są kiermasze ciast oraz prezentacje stołów udekorowanych odpowiednio do różnych okoliczności.
Oprócz udziału w planowanych zadaniach szkoleniowych, uczniowie doskonalą swoje umiejętności, prowadząc stołówkę warsztatową dostępną dla wszystkich mieszkańców Głogowa.