Warsztaty szkolne Zespołu Szkół Ekonomicznych
im. Jana Pawła II w Głogowie
w centrum miasta przy ulicy Jedności Robotniczej 38

• obiady domowe z obsługą kelnerską
• wypiek i sprzedaż ciast
• wyrób i sprzedaż wyr. garmaż.

Kontakt – od poniedziałku do piątku:
76834-21-63
(fax) kom. 663-826-836
info – p. kierownik Małgorzata Długosz
zsewarsztaty@interia.pl

Szacunkowo – na 100 osób → 15 blach

organizujemy imprezy okolicznościowe

                                               Aktualna oferta:

Obiady oraz wyroby garmażeryjne
ceny wstępne dopiero w kalkulacji

Ciasta
– na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

Domowe obiady dwudaniowe
z obsługą kelnerską
18 zł 

– samo II danie  (z surówką z kompotem)15 zł
– zupa (podawana w wazie!) – 5 zł
-danie promocyjne(np. pierogi ruskie lub krokiety lub kopytka itp. z kompotem) – 8 zł 

na miejscu – od 13.00 do 15.30


Wyroby garmażeryjne
– na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

  1. Pierogi ruskie (10szt.)–6 zł
  2. Pierogi z kapustą i pieczar.(10 szt.)– 7 zł
  3. Gołąbki (1 szt.)– 3 zł
  4. Krokiety z mięsem
    (1 szt.) – 3 zł
  5. Kopytka (400 g)– 3 zł
  6. Krokiety z kapustą i pieczar. (1szt.)- 3 zł
  7. Pierogi z mięsem (10 szt.) – 7 zł
  8. Naleśniki z serem (1 szt.) – 3 zł   

SERNIKI
– cena za jedną blachę –
70 zł

  1. SERNIK WIEDEŃSKI ( spód biszkoptowy, masa serowa)
  2. SERMIK Z BRZOSKWINIAMI
    Z KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ
  3. SERNIK W KAKAOWYM CIEŚCIE KRUCHYM
  4. SZACHOWNICA SERNIKOWA
  5. MAKO – SERNIK
  6. SERNIK Z ROSĄ

CIASTA RÓŻNE – KREMOWE
– cena za jedną blachę – 
70 zł

  1. ANANASOWIEC ( spód biszkoptowy krem na bazie soku z ananasa, beza kokosowa)
  2. WIŚNIOWIEC (spód biszkoptowy kakaowy, krem budyniowy, frużelina wiśniowa, bita śmietana)
  3. BRZOSKWINIOWIEC ( spód biszkoptowy kakaowy, krem budyniowy, brzoskwinie, bita śmietana)
  4. SNICKERS ( spód z ciasta miodowego, karmel, bita śmietana, orzeszki arachidowe)
  5. ORZECHOWIEC ( spód z ciasta miodowego, masa budyniowa, góra z ciasta miodowego pieczona z orzechami włoskimi z miodem)
  6. MALINOWA CHMURKA ( spód z ciasta kruchego, maliny, galaretka. Masa na bazie serka mascarpone z bitą śmietaną, beza)
  7. SŁONECZNIKOWIEC (biszkopt czekoladowy, przełożony kremem karmelowym z prażonym słonecznikiem)
  8. W-Z ( biszkopt kakaowy przełożony dżemem, bitą śmietaną z polewą czekoladową)
  9. MALINOWA KSIĘŻNICZKA ( biszkopt kakaowy, bita śmietana, galaretka, biszkopty)
  10. Biszkopt makowy ( przełożony kremem budyniowym o smaku kokosowym)

 MAKOWCE
– cena za jedną blachę –
70 zł

  1. MAKOWIEC NA CIEŚCIE KRUCHYM
  2. MAKOWIEC W CIEŚCIE PIASKOWYM

JABŁECZNIKI
cena  za jedną blachę –
60 zł

  1. JABŁECZNIK PÓŁKRUCHY
  2. JABŁECZNIK KRUCHY Z PIANĄ
  3. JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE Z BITĄ ŚMIETANĄ I CZEKOLADĄ
    – 70 zł

    CIASTA DROŻDŻOWE/BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWE/KRUCHE

PLACEK DROŻDŻOWY Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – 30ZŁ

PLACEK BISZKOPTOWO- TŁUSZCZOWY Z BRZOSKWINIĄ I KRUSZONKĄ – 30ZŁ

Głównym zadaniem Warsztatów jest szkolenie praktyczne uczniów w zawodzie kucharz oraz technik żywienia 
i usług gastronomicznych i technik hotelarstwa.
Tworzą je pracownie specjalistyczne, w których kształcą się ww. uczniowie pod katem wysoko wykwalifikowanej kadry pedagogicznej.

Dwa razy do roku, w okresie barbórkowo-mikołajkowym i w okresie Świąt Wielkanocnych, organizowane są kiermasze ciast oraz prezentacje stołów udekorowanych odpowiednio do różnych okoliczności.
Oprócz udziału w planowanych zadaniach szkoleniowych, uczniowie doskonalą swoje umiejętności, prowadząc stołówkę warsztatową dostępną dla wszystkich mieszkańców Głogowa.