Harmonogram badań sanepidowskich dla klas gastronomiczno-hotelarskich
Przez trzy kolejne dni każdorazowo dostarczacie do celów sanitarno-epidemiologicznych próbki kału (TRANSPORT – DO DWÓCH GODZIN – MOZE ODBYWAC SIE W TEMPERTURZE POKOJOWEJ, jeśli czas się ma wydłużyć, próbkę nalezy przechowywać w lodówce).
ZASADY PRZYGOTOWANIA PRÓBEK:
Grudki kału – wielkości orzecha laskowego – należy pobrać do jałowego pojemnika za pomocą specjalnej łopatki (zestawy najlepiej kupić w aptece).
Kał przed pobraniem należy oddać do czystego pojemnika – nie wolno pobierać próbek bezpośrednio z urządzeń sanitarnych!!!
Próbkę należy podpisać: imieniem, nazwiskiem i PESELEM z datą i godziną pobrania
PRÓBKA POWINNA BYC DOSTARCZONA DO BADANIA PRZED UPŁYWEM 24 GODZIN OD POBRANIA.
Przyjmowanie próbek od 8.00 do 11.00 od poniedziałku do czwartku: