Warsztaty szkolne Zespołu Szkół Ekonomicznych
im. Jana Pawła II w Głogowie
w centrum miasta przy ulicy Jedności Robotniczej 38

• obiady domowe z obsługą kelnerską
• wypiek i sprzedaż ciast
• wyrób i sprzedaż wyr. garmaż.

Kontakt – od poniedziałku do piątku:
76834-21-63
(fax) kom. 663-826-836
info – p. kierownik Małgorzata Długosz
zsewarsztaty@interia.pl

Szacunkowo – na 100 osób → 15 blach

organizujemy imprezy okolicznościowe

                                                        Najnowsza oferta:

Obiady oraz wyroby garmażeryjne

Ciasta
– na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

Domowe obiady dwudaniowe z obsługą kelnerską16 zł

II danie – (z surówką z kompotem)13 zł
-zupa (podawana w wazie!) – 4 zł
-danie promocyjne(np. pierogi ruskie z kompotem) – 8 zł

na miejscu – od 13.00 do 15.30


Wyroby garmażeryjne
– na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

  1. Pierogi ruskie (10szt.)–6 zł
  2. Pierogi z kapustą i pieczar.(10 szt.)– 7 zł
  3. Gołąbki (1 szt.)– 3 zł
  4. Krokiety z mięsem
    (1 szt.) – 3 zł
  5. Kopytka (400 g)– 3 zł
  6. Krokiety z kapustą i pieczar. (1szt.)- 3 zł
  7. Pierogi z mięsem (10 szt.) – 7 zł
  8. Naleśniki z serem (1 szt.) – 3 zł   

SERNIKI:

  1. Sernik wiedeński60 zł
  2. Sernik z rosa : masa serowa, biszkopt + piana z białek 55 zł
  3. Sernik z brzoskwiniami z kokosową kruszonką – 67 zł
  4. Mako- sernik : masa serowa, masa makowa jak na makowiec na cieście piaskowym lub półkruchym – 60 zł
  5. Szachownica sernikowa: masa serowa, ciemny biszkopt cięty na paski – 60 zł
  6. Sernik w cieście kruchym (ciasto kakaowe) 45

                     KRUCHE i PÓŁKRUCHE:

  1. Jabłecznik półkruchy55
  2. Jabłecznik z budyniem: ciasto półkruche na jabłka wylewany budyń i ciasto – 55 zł
  3. Jabłecznik kruchy z pianą: ciasto kruche, jabłka , piana ubita z białek z kisielem i tarte ciasto na wierzch 55 zł
  4. Jabłecznik z bita śmietaną 50 zł

                    BISZKOPTOWE Z MASĄ:

  1. Ananasowiec : biszkopt biały, masa na bazie soku ananasowego, pokrojone ananasy i płyta z wiórek kokosowych – 50
  2. W- Zetka – 5O zł
  3. Prince-polo: ciemny biszkopt + płyta z dodatkiem prince-pola, krem np. orzechowy60 zł
  4. Biszkopt kakaowy z masą rumową i jabłkami – 50zł
  5. Biszkopt z masą budyniową i galaretką 50 zł
  6. Karpatka – 40 zł
  7. Biszkopt z masą budyniowąowocami i galaretką 60 zł

                            CIASTA MIODOWE

  1. Królewiec z masą brzoskwiniową: 2 ciasta sodowe, w środku biszkopt z masą budyniową55, 00 zł
  2. Snikiers: ciasto sodowe z orzechami + biszkopt, na górze masa toffi, bita śmietana60,00 zł

                                MAKOWCE:

  1. Makowiec w cieście kruchym 60,00 zł
  2. Makowiec w cieście piaskowym – 60,00 zł
  3. Cygańskie drogi : ciasto makowe połączone z biszkoptem i galaretką z kremem karpatkowym60,00 zł

                 BISZKOPTOWE Z BITĄ ŚMIETANĄ:

  1. Wiśniowiec z bita śmietaną: ciasto kakaowe, krem cappuccino, wiśnie w syropie, bita śmietana60,00 zł
  2. Biszkopt z bitą śmietaną, galaretką i lukrem50,00 zł
  3. Rafaello: biszkopt z bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi 55,00 zł
  4. Biszkopt z jabłkiem i bitą śmietaną – 50,00 zł
  5. Cappuccino orzechowe (biszkopt z masą budyniową o smaku cappuccino, bita śmietana ) 55,00 zł
  6. Brzoskwiniowiec z bita śmietaną: ciasto kakaowe, krem cappuccino, brzoskwinie w syropie, bitą śmietaną 60,00 zł
  7. Ciasto makowe z masą budyniową, wiśniami i galaretką50,00 zł

                                          INNE:

  1. Placek biszkoptowo-tłuszczowe z brzoskwiniami lub z jabłkami – 25,00 zł
  2. Placek drożdżowy z owocami – 20,00 zł
  3. Piernik drożdżowy z powidłami 35, 00 zł
  4. Ciasto marchewkowe z lukrem35,00 zł
  5. Babka piaskowa – 22,00 zł

Głównym zadaniem Warsztatów jest szkolenie praktyczne uczniów w zawodzie kucharz oraz technik żywienia 
i usług gastronomicznych i technik hotelarstwa.
Tworzą je pracownie specjalistyczne, w których kształcą się ww. uczniowie pod katem wysoko wykwalifikowanej kadry pedagogicznej.

Dwa razy do roku, w okresie barbórkowo-mikołajkowym i w okresie Świąt Wielkanocnych, organizowane są kiermasze ciast oraz prezentacje stołów udekorowanych odpowiednio do różnych okoliczności.
Oprócz udziału w planowanych zadaniach szkoleniowych, uczniowie doskonalą swoje umiejętności, prowadząc stołówkę warsztatową dostępną dla wszystkich mieszkańców Głogowa.