Warsztaty szkolne Zespołu Szkół Ekonomicznych
im. Jana Pawła II w Glogowie

w centrum miasta przy ulicy Jedności Robotniczej 38

• obiady domowe z ob.kelnerską
• wypiek i sprzedaż ciast
• wyrób i sprzedaż wyr. garmaż.

Kontakt – od poniedziałku do piątku:
76834-21-63
(fax) kom. 663-826-836
info – p. kierownik Małgorzata Długosz
zsewarsztaty@interia.pl

organizujemy imprezy okolicznościowe

Najnowsza oferta:

Obiady oraz wyroby garmażeryjne Ciasta
– na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

Domowe obiady dwudaniowe z obsługą kelnerską – 13 zł

II danie – (z surówką z kompotem) – 11 zł
-zupa (podawana w wazie!) – 3 zł
danie promocyjne (np. pierogi ruskie i surówka) – 6 zł

na miejscu – od 13.00 do 16.00


wyroby garmażeryjne
na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

  1. Pierogi ruskie (10szt.)–4 zł
  2. Pierogi z kapustą i pieczar.(10 szt.)–6 zł
  3. Gołąbki (1 szt.)–2 zł
  4. Krokiety z mięsem
    (1 szt.)-3 zł
  5. Fasolka po bretońsku(750 g)–9 zł
  6. Kopytka (800 g)–6 zł
  7. Krokiety z kapustą i pieczar. (1szt.)-2 zł
  8. Pierogi z mięsem
    (10 szt.)-7 zł
  9. Naleśniki z serem
    (1 szt.)–2 zł

SERNIKI:

  1. Sernik wiedeński – 60 zł
  2. Sernik z rosa : masa serowa, biszkopt + piana z białek – 55 zł
  3. Sernik z brzoskwiniami z kokosową kruszonką – 67 zł
  4. Mako- sernik : masa serowa, masa makowa jak na makowiec na cieście piaskowym lub półkruchym – 60 zł
  5. Szachownica sernikowa: masa serowa, ciemny biszkopt cięty na paski – 60 zł
  6. Sernik w cieście kruchym (ciasto kakaowe) – 45

KRUCHE i PÓŁKRUCHE:

  1. Jabłecznik półkruchy – 45
  2. Jabłecznik z budyniem: ciasto półkruche na jabłka wylewany budyń i ciasto – 45 zł
  3. Jabłecznik kruchy z pianą: ciasto kruche, jabłka , piana ubita z białek z kisielem i tarte ciasto na wierzch – 45 zł
  4. Jabłecznik z bita śmietaną – 50 zł
  5. Plesniak – 40 zł

Z MASĄ:

  1. Ananasowiec : biszkopt biały, masa na bazie soku ananasowego, pokrojone ananasy i płyta z wiórek kokosowych – 45
  2. W- Zetka – 45 zł
  3. Princ-polo: ciemny biszkopt + płyta z dodatkiem princ-pola, krem np. orzechowy– 57 zł
  4. Biszkopt kakaowy z masą rumową i jabłkami – 45zł
  5. Biszkopt z masą budyniową i galaretką – 45 zł
  6. Karpatka – 30 zł
  7. Biszkopt z masą budyniowąowocami i galaretką – 50 zł

MIODOWE

  1. Królewiec z masą brzoskwiniową: 2 ciasta sodowe, w środku biszkopt z masą budyniową
    55, 00 z
  2. Snikiers: ciasto sodowe z orzechami + biszkopt, na górze masa toffi, bita śmietana – 60,00 zł

MAKOWCE:

  1. Makowiec w cieście kruchym – 55,00 zł
  2. Makowiec w cieście piaskowym – 55,00 zł
  3. Cygańskie drogi : ciasto makowe połączone z biszkoptem i galaretką z kremem karpatkowym – 60,00 zł

BISZKOPTOWE Z BITĄ ŚMIETANĄ:

  1. Wiśniowiec z bita śmietaną :ciasto kakaowe, krem cappuccino, wiśnie w syropie, bita śmietana – 60,00 zł
  2. Biszkopt z bitą śmietaną, galaretką i lukrem – 50,00 zł
  3. Rafaello: biszkopt z bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi – 55,00 zł
  4. Biszkopt z jabłkiem i bitą śmietaną – 50,00 zł
  5. Cappuccino orzechowe (biszkopt z masą budyniową o smaku cappuccino, bita śmietana ) – 55,00 zł
  6. Brzoskwiniowiec z bita śmietaną :ciasto kakaowe, krem cappuccino, brzoskwinie w syropie,
    bitą śmietana – 60,00 zł
  7. Ciasto makowe z masą budyniową, wiśniami i galaretką – 50,00 zł


INNE:

  1. Placek biszkoptowo-tłuszczowe z brzoskwiniami lub z jabłkami – 25,00 zł
  2. Placek drożdżowy z owocami – 20,00 zł
  3. Piernik drożdżowy z powidłami 35, 00 zł
  4. Ciasto marchewkowe z lukrem35,00 zł
  5. Babka piaskowa – 22,00 zł

Głównym zadaniem Warsztatów jest szkolenie praktyczne uczniów w zawodzie kucharz oraz technik zywienia
i usług gastronomicznych i technik hotelarstwa.
Tworzą je pracownie specjalistyczne, w których ksztalca sie ww. uczniowie pod katem wysoko wykwalifikowanej kadry pedagogicznej.

Dwa razy do roku, w okresie barbórkowo-mikołajkowym i w okresie Świąt Wielkanocnych, organizowane są kiermasze ciast oraz prezentacje stołów udekorowanych odpowiednio do różnych okoliczności.
Oprócz udziału w planowanych zadaniach szkoleniowych, uczniowie doskonalą swoje umiejętności, prowadząc stołówkę warsztatową dostępną dla wszystkich mieszkańców Głogowa.