Warsztaty szkolne Zespołu Szkół Ekonomicznych
im. Jana Pawła II w Głogowie
w centrum miasta – przy ulicy Jedności Robotniczej 38

obiady domowe z obsługą kelnerską
• wypiek i sprzedaż ciast
• wyrób i sprzedaż wyr. garmaż.

Kontakt – od poniedziałku do piątku:
76 834-21-63
(fax) kom. 663-826-836
info – kier. Justyna Chmielewska
zsewarsztaty@interia.pl

(szacunkowo – na 100 osób → trzeba
liczyć ok. 15 blach ciasta)

organizujemy imprezy okolicznościowe

                                                 Aktualna oferta 2024/2025:

Obiady oraz wyroby garmażeryjne

Ciasta
– na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

Domowe obiady dwudaniowe
z obsługą kelnerską
26 zł 

– samo II danie  (z surówką
z kompotem) – 23 zł

– zupa  – 6 zł
– możliwe dania promocyjne – okazyjnie

na miejscu – od 13.00 do 15.15


Wyroby garmażeryjne
na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie

  1. Pierogi ukraińskie (10szt.)– 13 zł
  2. Pierogi z kapustą i pieczar.(10 szt.– 15 zł
  3. Gołąbki (4 szt.) – 17 zł
  4. Pierogi z mięsem (10 szt.)– 15 zł
  5. Kopytka (500 g)– 10 zł
  6. Krokiety z kapustą i pieczarkami
    (1 szt.) – 4 zł
  7. Krokiety z pieczarkami +ser żółty
    (1 szt.) – 5
  8. Paszteciki z mięsem(8/10 szt.)-25 zł
  9. Knedle z mięsem – 500 g – 15 zł

CIASTA RÓŻNE – KREMOWE
– cena za jedną blachę –
110 zł

  1. ANANASOWIEC ( spód biszkoptowy krem na bazie soku z ananasa, beza kokosowa)
  2. WIŚNIOWIEC (spód biszkoptowy kakaowy, krem budyniowy, frużelina wiśniowa, bita śmietana)
  3. BRZOSKWINIOWIEC ( spód biszkoptowy kakaowy, krem budyniowy, brzoskwinie, bita śmietana)
  4. SNICKERS ( spód z ciasta miodowego, karmel, bita śmietana, orzeszki arachidowe)
  5. MALINOWA CHMURKA ( spód z ciasta kruchego, maliny, galaretka. Masa na bazie serka mascarpone z bitą śmietaną, beza)
  6. SŁONECZNIKOWIEC (biszkopt czekoladowy, przełożony kremem karmelowym z prażonym słonecznikiem)
  7. W-Z ( biszkopt kakaowy przełożony dżemem, bitą śmietaną z polewą czekoladową)
  8. MALINOWA KSIĘŻNICZKA ( biszkopt kakaowy, bita śmietana, galaretka, biszkopty)
  9. Biszkopt makowy (przełożony kremem budyniowym o smaku kokosowy)
  10. CYTRYNOWIEC – ciasto cytrynowo-karmelowe – (biszkopt czekoladowy, przełozony masą cytrynową i karmelem)
  11. PLACEK KRUCHY Z MALINAMI, BUDYNIOWĄ PIANKĄ O POSYPKĄ KRUCHĄ
  12. ORZECHOWIEC (spód z ciasta miodowego, masa budyniowa, góra z ciasta miodowego, pieczona z orzechami włoskimi z miodem) 120 zł—————————————————————
     SERNIKI – RÓŻNE RODZAJE 
    blacha – 110 zł
  13. SERNIK WIEDEŃSKI (spód biszkopt, masa serowa)
  14. SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Z KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ
  15. SERNIK W KAKAOWYM CIEŚCIE KRUCHYM
  16. SZACHOWNICA SERNIKOWA
  17. SERNIK Z ROSĄ

 MAKOWCE
– cena za jedną blachę –
120 zł

  1. MAKOWIEC NA CIEŚCIE KRUCHYM
  2. MAKOWIEC W CIEŚCIE PIASKOWYM
  3. MAKO-SERNIK

JABŁECZNIKI
cena  za jedną blachę –
110 zł

  1. JABŁECZNIK PÓŁKRUCHY
  2. JABŁECZNIK KRUCHY Z PIANĄ
  3. JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE Z BITĄ SMIETANĄ I CZEKOLADĄ

    CIASTA DROŻDŻOWE/BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWE/KRUCHE

PLACEK DROŻDŻOWY Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – 45 zł

PLACEK BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWY Z BRZOSKWINIĄ I KRUSZONKĄ – 60 zł

Głównym zadaniem Warsztatów jest szkolenie praktyczne uczniów w zawodzie kucharz, technik żywienia 
i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa.
Warsztaty tworzy zespół pracowni specjalistycznych, w których kształcą się ww. uczniowie pod okiem wysoko wykwalifikowanej kadry pedagogicznej.

Dwa razy do roku, w okresie barbórkowo-mikołajkowym i w okresie świąt wielkanocnych, organizowane są kiermasze ciast oraz prezentacje stołów, udekorowanych odpowiednio do różnych okoliczności.
Oprócz udziału w planowanych zadaniach szkoleniowych, uczniowie doskonalą swoje umiejętności, prowadząc stołówkę warsztatową, dostępną dla wszystkich mieszkańców Głogowa oraz na stażach i praktykach – w restauracjach, hotelach (w tym zagranicznych – Niemcy, Grecja, Hiszpania, Włochy – w ramach projektów Erasmus +) i zdobywają dodatkowe umiejętności praktyczne na specjalistycznych kursach zawodowych