Warsztaty szkolne Zespołu Szkół Ekonomicznych
im. Jana Pawła II w Głogowie
w centrum miasta – przy ulicy Jedności Robotniczej 38
|
• obiady domowe z obsługą kelnerską
• wypiek i sprzedaż ciast
• wyrób i sprzedaż wyr. garmaż.
|
Kontakt – od poniedziałku do piątku:
76 834-21-63 (fax) kom. 663-826-836
info – kier. Justyna Chmielewska
zsewarsztaty@interia.pl
(szacunkowo – na 100 osób → trzeba
liczyć ok. 15 blach ciasta)
|
organizujemy imprezy okolicznościowe
|
Aktualna oferta 2024/2025:
Obiady oraz wyroby garmażeryjne
|
Ciasta
– na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie
|
Domowe obiady dwudaniowe
z obsługą kelnerską – 26 zł
– samo II danie (z surówką
z kompotem) – 23 zł
– zupa – 6 zł
– możliwe dania promocyjne – okazyjnie
na miejscu – od 13.00 do 15.15
Wyroby garmażeryjne
– na zmówienie i do odbioru we własnym zakresie
- Pierogi ukraińskie (10szt.)– 13 zł
- Pierogi z kapustą i pieczar.(10 szt.– 15 zł
- Gołąbki (4 szt.) – 17 zł
- Pierogi z mięsem (10 szt.)– 15 zł
- Kopytka (500 g)– 10 zł
- Krokiety z kapustą i pieczarkami
(1 szt.) – 4 zł
- Krokiety z pieczarkami +ser żółty
(1 szt.) – 5 zł
- Paszteciki z mięsem(8/10 szt.)-25 zł
- Knedle z mięsem – 500 g – 15 zł
|
CIASTA RÓŻNE – KREMOWE
– cena za jedną blachę – 110 zł
- ANANASOWIEC ( spód biszkoptowy krem na bazie soku z ananasa, beza kokosowa)
- WIŚNIOWIEC (spód biszkoptowy kakaowy, krem budyniowy, frużelina wiśniowa, bita śmietana)
- BRZOSKWINIOWIEC ( spód biszkoptowy kakaowy, krem budyniowy, brzoskwinie, bita śmietana)
- SNICKERS ( spód z ciasta miodowego, karmel, bita śmietana, orzeszki arachidowe)
- MALINOWA CHMURKA ( spód z ciasta kruchego, maliny, galaretka. Masa na bazie serka mascarpone z bitą śmietaną, beza)
- SŁONECZNIKOWIEC (biszkopt czekoladowy, przełożony kremem karmelowym z prażonym słonecznikiem)
- W-Z ( biszkopt kakaowy przełożony dżemem, bitą śmietaną z polewą czekoladową)
- MALINOWA KSIĘŻNICZKA ( biszkopt kakaowy, bita śmietana, galaretka, biszkopty)
- Biszkopt makowy (przełożony kremem budyniowym o smaku kokosowy)
- CYTRYNOWIEC – ciasto cytrynowo-karmelowe – (biszkopt czekoladowy, przełozony masą cytrynową i karmelem)
- PLACEK KRUCHY Z MALINAMI, BUDYNIOWĄ PIANKĄ O POSYPKĄ KRUCHĄ
- ORZECHOWIEC (spód z ciasta miodowego, masa budyniowa, góra z ciasta miodowego, pieczona z orzechami włoskimi z miodem) – 120 zł—————————————————————
SERNIKI – RÓŻNE RODZAJE
blacha – 110 zł
- SERNIK WIEDEŃSKI (spód biszkopt, masa serowa)
- SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Z KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ
- SERNIK W KAKAOWYM CIEŚCIE KRUCHYM
- SZACHOWNICA SERNIKOWA
- SERNIK Z ROSĄ
MAKOWCE
– cena za jedną blachę – 120 zł
- MAKOWIEC NA CIEŚCIE KRUCHYM
- MAKOWIEC W CIEŚCIE PIASKOWYM
- MAKO-SERNIK
JABŁECZNIKI
cena za jedną blachę – 110 zł
- JABŁECZNIK PÓŁKRUCHY
- JABŁECZNIK KRUCHY Z PIANĄ
- JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE Z BITĄ SMIETANĄ I CZEKOLADĄ
CIASTA DROŻDŻOWE/BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWE/KRUCHE
PLACEK DROŻDŻOWY Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – 45 zł
PLACEK BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWY Z BRZOSKWINIĄ I KRUSZONKĄ – 60 zł |
Głównym zadaniem Warsztatów jest szkolenie praktyczne uczniów w zawodzie kucharz, technik żywienia
i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa.
Warsztaty tworzy zespół pracowni specjalistycznych, w których kształcą się ww. uczniowie pod okiem wysoko wykwalifikowanej kadry pedagogicznej.
Dwa razy do roku, w okresie barbórkowo-mikołajkowym i w okresie świąt wielkanocnych, organizowane są kiermasze ciast oraz prezentacje stołów, udekorowanych odpowiednio do różnych okoliczności.
Oprócz udziału w planowanych zadaniach szkoleniowych, uczniowie doskonalą swoje umiejętności, prowadząc stołówkę warsztatową, dostępną dla wszystkich mieszkańców Głogowa oraz na stażach i praktykach – w restauracjach, hotelach (w tym zagranicznych – Niemcy, Grecja, Hiszpania, Włochy – w ramach projektów Erasmus +) i zdobywają dodatkowe umiejętności praktyczne na specjalistycznych kursach zawodowych